Tuinpanelen

Houten tuinpanelen, ook wel tuinschermen genoemd, zijn ideaal voor het snel plaatsen van schuttingen. Voor tuinen waar het stevig kan waaien adviseren wij een horizontale plankenschutting of open gaaspanelen waar de wind door kan waaien. Voor een luxe, maar niet goedkop schutting, kies je voor een hardhouten of vuren lamellenschutting.

Houten tuinpanelen

Let bij het vergelijken van houten tuinschermen op de volgende punten en tips voor het zelf plaatsen:

  • Soort materiaal, kies uit kunststof houtcomposiet (verkleurd minder), hardhouten bankirai schuttingpanelen voor een lange levensduur of geimpregneerde vurenhouten tuinschermen. Ook zwarte en witte schermen zijn in opkomst.
  • Formaat, meestal 180 x 180 cm. Hij bij het uitrekenen van de totale schutting lengte rekening met 7x7 of 6x6 vierkante palen die tussen de schermen komen. Gebruik 6 stuks 90 graden verbindingshoekjes voor het bevestigen van de tuinscherm aan de schuttingpaal.
  • Kies uit ronde toog of rechte bovenkant van de schuttingschermen. Toogschermen en rechtschermen elkaar laten afwisselen is ook mogelijk, eventueel met open rasterschermen laten afwisselen. Andere schermsoorten zijn de chique houten lamellenschermen.
  • Let op of het tuinscherm horizontale of verticale planken heeft. Horizontale planken klimt men makkelijker over heen.

Lees verder

Alle 4 webshops in de categorie Tuinpanelen.

 
3
 
241
Betalen met iDeal mogelijk
Betalen met creditcard mogelijk
Achteraf betalen mogelijk
 
27
Betalen met iDeal mogelijk
Achteraf betalen mogelijk
 
24
Betalen met iDeal mogelijk
Achteraf betalen mogelijk